Mole książkowe polerują na błysk kubki smakowe, bo już 9 czerwca na półkach smakoszy zagości „Dobra książka. Wegeprzepisy dla dzieciaków i rodziny”, napisana przez Marię Przybyszewską, zilustrowana przez Michała Lobę i opublikowana przez Wydawnictwo Cyranka. Radość!
„Dobra książka” została wydana dla przyjemności początkujących i zaawansowanych amatorów kuchni w każdym wieku. Jej autorką jest szefowa kuchni Marysia Przybyszewska, prowadząca konto Komfortowanko na Instagramie i związana dotąd m.in. ze stołecznymi restauracjami Opasły Tom, Youmiko Vegan Sushi czy Bistro Eden i kopenhaską Nomą. Podczas pracy przyglądała się wyborom i zachowaniom najmłodszych smakoszy i na tej podstawie uknuła „Dobrą książkę” pełną prostych, warzywnych przepisów na zdrowe jedzonko.
Nie zabraknie też słodkości – nad nimi Marysia głowiła się wspólnie z Dominiką Targosz. Książka powstawała przy udziale dietetyczki, Aleksandry Żyły-Pawlak. Fachowe komentarze dotyczące proporcji i składu dań, umieszczone pod przepisami, to właśnie jej sprawka. Bardzo to ułatwia zarządzanie codziennym menu jadków i niejadków. Nie możemy się doczekać!
*
Wszystkie newsy znajdziesz na stronie SZORTY.






