Chodźcie na gofry!
Podwieczorek z Bake Shop
Lubicie? Gofrów nie sposób nie lubić, przejść obojętnie wobec tego oszałamiającego zapachu, koloru, lekko chropowatej faktury i chrupkości, która z miejsca rozbudza apetyt. To, co jest w nich takie fajne, to ich fotogeniczność (same zobaczcie) i wielozadaniowość, bo smakują nam tak samo dobrze na śniadanie, obiad i kolację a na podwieczorek chyba najbardziej.
Ale na hasło 'gofry’ pojawia się czerwone światło… że trudne, że bałagan.. Mamo, chcemy gofry jak od tej pani z budki nad morzem! Tak, przy wejściu nr 23, dobrze to pamiętamy. Dzieci chcą tu i teraz wspomnienie wakacyjnych smaków. Każdy może piec – tak brzmi hasło Bake Shop , królestwa kuchennych akcesoriów do pieczenia na słodko i słono. Każdy? No to dajcie się przekonać, że zrobienie takich gofrów jest dziecinnie proste i szybkie – wystarczy dobra i specjalna do tego patelnia.
Przysmaki serwuje niezastąpiona Dominika, tak więc musi być pysznie. Już po nas i po naszej diecie…
* G O F R Y *
Składniki:
3/4 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżeczka cukru pudru
3/4 szklanki mleka
1 jajko
1/3 szklanki oleju lub masła
Przygotowanie:
W osobnych miskach wymieszać suche i mokre składniki po czym połączyć wszystko razem. Ciasto nakładamy na patelnię po pół łyżki na jeden gofr. Pieczemy ok. 1 minuty z każdej strony. Jemy z ulubionymi dodatkami.
Patelnię do gofrów znajdziecie w sklepie Bake Shop, z którym w następnym podwieczorku znowu coś pysznego ugotujemy. Łasuchy, do roboty!
fot. Dominika Brudny / Niech mówią zdjęcia
Ilość komentarzy: 2!
Bardzo fajne gofry wychodzą z tego Twojego przepisu, ale te zdjęcia… cudowne. Dominika- zazdroszczę talentu!
Twoje gofry wyglądają smakowicie. Ja dopiero od niedawna mam gofrownicę, dostałam swojego dezala na urodziny i teraz szukam inspiracji na blogach w robieniu gofrów – Twoje zdecydowanie wyglądają najlepiej.